





Leading the way in excellence and innovation

SGD Symposium 2022 Agenda

Thursday 9th & Friday 10th June 2022

RHS Hilltop Building - RHS Garden Wisley, Wisley Lane, WOKING, GU23 6QB

PAST - PRESENT - FUTURE: Finding answers to the way forward from our past

Thursday 9th June

08:45 – 9:45	REGISTRATION OPENS Registration at Wilks Gate with tea/coffee at the Hilltop Marquee
09:45 – 09:50	LYNNE MARCUS MSGD, SGD Chair, Welcome (5 min)
09:50 – 10:00	SYMPOSIUM CHAIRS ARIT ANDERSON & ANDREW DUFF MSGD Introduction to the subject, the day and first speaker (10 min)
10:00 – 10:45	DAN PEARSON OBE MSGD (45 min)
10:45 – 10:55	Questions & Answers with Speaker (10 min)
10:55 – 11:20	TEA BREAK 25 mins
11:20 – 12:05	BERNARD TRAINOR (45 min)
12:05 – 12:15	Questions & Answers with Speaker (10 min)
12:15 – 13:15	LUNCH BREAK 60 mins
13:15 – 13:25	SPONSOR LANDSCAPE PLUS (10 min)
13:25 – 14:10	MARIAN BOSWALL MSGD (45 min)
14:10 – 14:20	Questions & Answers with Speaker (10 min)
14:20 – 15:05	BREAKOUT SESSION ONE Blueprint For The Future (45 min)
15:05 – 15:15	Questions & Answers to round off (10 min)
15:15 – 15:40	TEA BREAK 25 mins

15:40 – 15:50	SPONSOR LANDSCAPE PLUS (10 min)
15:50 – 16:35	PANEL DISCUSSION Resilient & Regenerative Landscapes (45 min)
	Speaker 1 – JOHANNA GIBBONS Speaker 2 – JOHN LITTLE Speaker 3 – GIACOMO GUZZON Speaker 4 – ADVOLLY RICHMOND
16:35 – 16:45	Questions & Answers to round off (10 min)
16:35 – 16:45 16:45 – 17:00	Questions & Answers to round off (10 min) Summing up CHAIR (15 min)
	,

PAST - PRESENT - FUTURE: Finding answers to the way forward from our past

Friday 10 th June		
08:45 – 9:45	REGISTRATION OPENS Registration at Wilks Gate with tea/coffee at the Hilltop Marquee	
09:45 – 09:50	LYNNE MARCUS MSGD, SGD Chair, Welcome (5 min)	
09:50 – 10:00	SYMPOSIUM CHAIRS ARIT ANDERSON & ANDREW DUFF MSGD Introduction to the day and first speaker (10 min)	
10:00 – 10:45	CHARLIE HARPUR Rewilding Your Garden (45 min)	
10:45 – 10:55	Questions & Answers with Speaker (10 min)	
10:55 – 11:40	BREAKOUT SESSION TWO Blueprint For The Future (45 min)	
11:40 – 11:50	Questions & Answers to round off (10 min)	
11:50 – 12:15	TEA BREAK 25 mins	
12:15 – 13:00	RACHEL BAILEY MSGD (45 min) PLANET - SMALL SCALE - CONNECTIVITY - GREEN CORRIDORS	
13:00 – 13:10	Questions & Answers with Speaker (10 min)	

13:10 – 14:10	LUNCH BREAK 60 mins
14:10 – 14:20	SPONSOR VECTORWORKS (10 min)
14:20 – 15:05	PHIL ASKEW (45 min) PEOPLE - PLACES - PLANTS - PLANET - CONNECTIVITY OF ALL
15:05 – 15:15	Questions & Answers with Speaker (10 min)
15:15 – 15:40	TEA BREAK 25mins
15:40 – 15:50	SPONSOR VECTORWORKS (10 min)
15:50 – 16:35	PANEL DISCUSSION Blueprint For The Future (45 min)
	Speaker 1 – NOEL KINGSBURY Speaker 2 – SARAH EBERLE FSGD Speaker 3 – CATHERINE HEATHERINGTON FSGD Speaker 4 – TOM MASSEY MSGD Speaker 5 – DAVID STEVENS FSGD
16:35 – 16:45	Questions & Answers to round off (10 min)
16:45 – 17:00	Summing up CHAIRS (15 min). Close.

The SGD Council and Conference Committee give grateful thanks to our sponsors for their support

